nav
S'inaugura al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya l'exposició Barcelona Ceramics

S'inaugura al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya l'exposició Barcelona Ceramics

El passat mes de novembre es va inaugurar al Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC) l'exposició Barcelona Ceramics. Aquesta exposició dissenyada i comissariada pels professors de la Càtedra Ceràmica Barcelona de la UIC, es presenta al públic per primera vegada amb un total de vint prototips construiits pels alumnes durant aquests deu primers anys de recorregut. Es tracta, concretament, de vint nous formats pensats per a noves aplicacions en l’àmbit de l’arquitectura i que conjuguen la tècnica rigorosa i l’emoció creativa. Alguns d’aquests dissenys, a més a més, s’han protegit amb patents i models d’utilitat.

La majoria de les innovadores peces que s’exposen a la mostra Barcelona Ceramics van captar en el seu moment l’atenció de la premsa i de publicacions especialitzades, i fins i tot van guanyar concursos en el marc de la Càtedra. Algunes de les peces van ser reconegudes en el concurs internacional Cevisama Lab, en la categoria al millor disseny de peces ceràmiques. De fet, la Càtedra Ceràmica Barcelona ha aconseguit un rècord insòlit ja que ha guanyat, de manera consecutiva, premis i mencions en les últimes deu edicions d’aquest concurs.

L'acte va comptar amb la participació del comunicador català Òscar Dalmau, que va declarar que és un apassionat de la ceràmica i que va aplaudir l’exposició. El degà del COAC, Lluís Comerón, va donar la benvinguda als assistents, a “la casa dels arquitectes”, i els professors Cristina Garcia-Castelao i Jordi Roviras, “l’alma mater de la Càtedra”, tal com va manifestar Sarrablo, van explicar al públic els prototips exposats. A l’acte, van assistir-hi unes 180 persones, tant alumnes i ex alumnes de l’ESARQ-UIC i de la Càtedra Ceràmica com professionals de l’arquitectura i el disseny.

L’exposició Barcelona Ceramics serà itinerant: es podrà visitar al COAC fins al 20 de novembre, el mes de febrer a la fira Cevisama de València, el mes de març a la facultat d'Arquitectura de València (UPV), el mes de maig a la Fira Construmat de Barcelona i a finals del 2015 a l’Escola d’Arquitectura de Liverpool, entre d’altres que esperem es vagin concretant.

anterior noticia todas noticias siguiente noticia