nav
Estudi

Estudi

L'Estudi d'Arquitectura ROVIRAS·CASTELAO neix el mes de setembre de l’any 2002 de la mà dels arquitectes Jordi Roviras Miñana i Cristina Garcia-Castelao. Un dels principals objectius ja des dels seus inicis, ha estat crear un estudi capaç de treballar en tres àmbits de l'arquitectura: l’edificació, la docència i la recerca.

Després de gairebé 14 anys de trajectòria, han desenvolupat projectes tan en l'àmbit privat (habitatges unifamiliar i plurifamiliar, estands expositors, reforma d'espais interiors, etc.) com en el públic (centres escolars d'infantil i primària i escoles bressol). L'any 2004 entren a formar part de l'equip de professorat de l'Àrea Tècnica de la facultat d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), destacant la participació d'ambdós com a professors i coordinadors de la Càtedra Ceràmica Barcelona. A principis de 2008 Jordi Roviras es nomenat sotsdirector de professorat  de l'Escola, càrrec que ocupa fins al setembre de 2013; aquest mateix any llegeix la seva Tesi Doctoral, resultat d'un projecte de recerca de més de 5 anys de durada sobre la integració arquitectònica de sistemes de captació solar tèrmica realitzats íntegrament amb materials ceràmics. Actualment, Cristina Garcia-Castelao es troba realitzant la Tesina final del màster oficial sobre Bioconstrucció inscrit al Institut für Baubiologie+Oekologie Neubeuern (IBN-IEB-UdL).

Actualment l'estudi desenvolupa la seva arquitectura sota paràmetres d'arquitectura Biològica, Bioconstrucció i Bioclimàtica, amb el clar objectiu de crear un ambient sa i lliure de tòxics, preservant la salut dels seus habitants i el seu entorn. Per aconseguir aquest objectiu és important destacar que l'estudi disposa d’un gran equip de professionals i industrials experts en les diferents temàtiques (geobiologia, instal·lacions, ram de paleta, pintures i revestiments, etc.) que mesuren i garanteixen la millor execució possible.